Dijous, març 23, 2023
Widgets Magazine

L’Ajuntament de Vilanova es querellarà per estafa contra un treballador municipal per haver desviat presumptament fiances de la borsa de lloguer social.

L’Ajuntament de Vilanova es querellarà per estafa contra un treballador municipal per haver desviat presumptament uns 30 mil euros de fiances de la borsa de mediació per al lloguer social.

El consistori vilanoví ha obert un expedient disciplinari al treballador, que ha estat apartat del seu servei. L’Ajuntament ja ha començat a intervenir per atendre el col·lectiu d’afectats, 44 persones del centenar que formen part de la borsa de lloguer.

Hi ha casos que es remunten al 2016, però la majoria corresponen als darrers tres anys. L’Ajuntament deixa clar que es tracta d’un cas puntual que no ha de veure compromesa la confiança cap al procediment que segueix la borsa de lloguer social.

El seguiment que es fa sobre el pagament de les fiances de la borsa de lloguer social de l’Ajuntament de Vilanova ha permès detectar que algunes d’elles no estaven arribant a l’Institut Català del Sòl, que és qui les custodia. Són les fiances que els llogaters paguen als propietaris dels habitatges, on poden accedir a preus assequibles a partir de convenis amb la Generalitat i, a la vegada, els propietaris les fan arribar a l’INCASÒL, que és qui gestiona el parc de la borsa d’habitatge.

Finalment s’ha comprovat que les que no arribaven a l’INCASÒL eren fiances que el treballador investigat s’hauria prestat a gestionar i dipositar personalment als llogaters, en un abús de confiança, fent ell directament les gestions.

Des del govern s’assenyala que l’Ajuntament no és part activa en el procediment que vincula els llogaters amb l’INCASÒL, però actua també com a part perjudicada i reclamarà les quantitats econòmiques desviades.

Notícies

spot_img