Dijous, març 23, 2023
Widgets Magazine

Unes rutes a peu per Vilanova permeten descobrir els espais i edificis que van jugar un paper clau durant la Guerra Civil Espanyola

Deixar que els espais i els edificis de Vilanova parlin del seu passat durant la Guerra Civil Espanyola. Aquest és l’objectiu d’un seguit de rutes a peu que han organitzat l’Arxiu Comarcal i Grup de recerca i investigació d’espais de la Guerra Civil. L’activitat aporta un seguit d’informacions desconegudes per a la majoria de persones. La ruta acaba a l’arxiu situat al Castell de la Geltrú. Allà, els participants poden seguir les explicacions que complementen totes aquelles dades que han descobert en la ruta a peu. A la sala es poden consultar documents com els plànols dels refugis antiaeris, els bitllets que es van imprimir a Vilanova o les cartilles de racionament d’aliments. Aquesta iniciava es va posar en marxa al gener i totes les places previstes es van ocupar de pressa. Després de l’èxit, la proposta es vol tornar a repetir properament.

Notícies

spot_img