Dijous, març 23, 2023
Widgets Magazine

La 37a Copa Amèrica de Vela començarà a Vilanova al setembre

Les aigües de Vilanova i la Geltrú acolliran la primera regata preliminar de la Copa Amèrica de Vela, entre el 14 i el 17 de setembre.

És el tret de sortida al cicle previ de la competició que enguany tindrà seu a Barcelona, l’agost de 2024. L’opció de Vilanova s’ha imposat davant altres candidates, com Sitges o Palamós. Vilanova es convertirà durant quatre dies en l’escenari de l’estrena dels sis equips participants, que seran a Barcelona aquest estiu i que s’enfrontaran per primera vegada a bord d’embarcacions de la classe AC40, vaixells d’última tecnologia que agafen grans velocitats i s’eleven per sobre el mar.

Les regates es disputaran a pocs metres del port, i des de zones com La Daurada se’n tindrà una panoràmica excepcional. Un dels aspectes que s’ha valorat del Port de Vilanova és la proximitat dels equipaments al camp de regates. Hi haurà zones públiques per a un gran village, i les instal·lacions de Pendennis Vilanova i de Vilanova Grand Marina serviran com a zona tècnica per als equips. Les regates també comptaran amb el suport del Club Nàutic Vilanova i el seu equipament.

A l’organització de les preliminars de Vilanova s’hi destinaran 3 milions d’euros per part de la Generalitat i la Diputació de Barcelona.

Aquest matí s’ha confirmat el que és una gran oportunitat de promoció per a la capital del Garraf, ja que l’Amèrica’s Cup és el tercer esdeveniment esportiu mundial amb més audiència

Notícies

spot_img