Diumenge, desembre 10, 2023
Widgets Magazine
Widgets Magazine

Les aigües de Vilanova i la Geltrú acolliran la primera regata preliminar de la Copa Amèrica de Vela, entre 14 i el 17 de setembre

Aquest matí s’ha confirmat el que és una gran oportunitat de projecció per a la capital del Garraf de formar part d’aquest esdeveniment de gran ressò mundial i que donarà el tret de sortida a la competició internacional al Mediterrani, enguany amb seu a Barcelona i que l’agost de 2024 disputarà la 37a edició de la que és una de les cites esportives més importants del planeta. Ja feia mesos que la ciutat treballava per ser-ne un dels escenaris previs. L’America’s Cup és la regata més important i més antiga del món, un trofeu que es disputa des de 1851.

Vilanova es convertirà durant quatre dies en l’escenari de l’estrena dels sis equips participants, que seran a Barcelona aquest estiu i que s’enfrontaran per primera vegada a bord d’embarcacions de la classe AC40 al Port vilanoví, considerat el tercer port més important de Catalunya.

La decisió d’escollir Vilanova com a seu de les preliminars del trofeu l’ha donat a conèixer aquest matí l’organització de l’America’s Cup al Museu Marítim de Barcelona, amb representants del Departament d’Empresa i Treball de la Generalitat de Catalunya, del Comitè Executiu de la Fundació Barcelona Capital Nàutica, de Consorci de Turisme de Barcelona i de la mateixa alcaldessa de Vilanova i la Geltrú, Olga Arnau.

Les regates es disputaran a pocs metres del port, i des de zones com La Daurada se’n tindrà una panoràmica idònia. Un dels aspectes que s’ha valorat del Port de Vilanova és la proximitat dels equipaments al camp de regates. Hi haurà grans zones públiques per a un gran village, i les instal·lacions de Pendennis Vilanova i de Vilanova Grand Marina serviran com a zona tècnica per als equips. Les regates també comptaran amb el suport del Club Nàutic Vilanova i el seu equipament.

La Copa Amèrica de Vela és el tercer esdeveniment esportiu mundial amb més audiència a nivell global, que projecta la imatge de la ciutat i el país amfitrió davant centenars de milions de persones a tot el món.

Widgets Magazine

Notícies

spot_img