Diumenge, desembre 10, 2023
Widgets Magazine
Widgets Magazine

Les últimes pluges no baixen l’alerta del risc d’incendi forestal

S’estrena la campanya contra incendis forestals de la Generalitat i la Diputació de Barcelona, que coincideix amb el crit d’alerta del Govern davant una temporada que enguany es preveu especialment complicada.

Un operatiu que comença dues setmanes abans del que és habitual per la situació d’extrema sequera que afecta al gruix del país: des del gener s’han registrat més de 2.600 incendis forestals, gairebé el doble del que és habitual.

En una compareixença conjunta, els consellers d’Interior i d’Acció Climàtica han assegurat que ho tenen tot a punt per fer front a un estiu que pot ser molt i molt difícil. Per això hi haurà més Bombers i més Agents Forestals que mai.

Un reforç, però, que podria no ser suficient si la ciutadana no col·labora (i és que 9 de cada 10 incendis s’originen per causes humanes). Des del govern reconeixen que per culpa de la sequera tindran menys punts de recollida d’aigua, però que n’hi haurà suficients com per poder actuar amb garanties en cas d’incendis complicats.

Widgets Magazine

Notícies

spot_img