Diumenge, desembre 10, 2023
Widgets Magazine
Widgets Magazine

Preocupació per l’augment de casos de càncer de pell per una exposició excessiva als rajos solars

Ara que s’acosta l’estiu no està de més recordar la importància de prendre mesures per protegir la pell del sol. Una recomanació que pot semblar tòpica, però que els dermatòlegs alerten que cal continuar tenint ben present. En els darrers deu anys, a l’estat espanyol s’ha doblat el nombre de melanomes detectats. Cal tenir present, això sí, que no tots els càncers de pell són melanomes i que no tots són igual de greus. Amb l’envelliment de la població cada vegada són més freqüents, a la vegada que els metges alerten de casos també a edats cada vegada més joves.

Els dermatòlegs reclamen una major conscienciació a la ciutadania sobre la importància de prendre mesures preventives per evitar els riscos d’una exposició excessiva als rajos solars durant massa temps. L’alerta la donen per l’augment de la incidència dels melanomes, que avisen amb l’aparició de taques o pigues fosques, i que són greus sobretot perquè si no es detecten a temps poden generar metàstasi i afectar altres òrgans o teixits.

Widgets Magazine

Notícies

spot_img