Dimarts, novembre 28, 2023
Widgets Magazine
Widgets Magazine

Gir de guió a Sitges: Aurora Carbonell podria revalidar l’alcaldia amb un nou pacte

ERC, Sitges Grup Independent, Verds en Comú Podem i Fets Per Sitges acorden un pacte de govern i investir Aurora Carbonell com a Alcaldessa de Sitges. Per aconseguir-ho, Guanyem hauria de donar-hi suport en el ple d’investidura. Això acabaria amb l’opció de què Junts per Sitges i PSC poguessin governar plegats al municipi.

Tot i això, sense els de Guanyem, les quatre formacions del futur govern sumarien 10 regidors. A un només de la majoria absoluta. Una majoria necessària per obtenir l’alcaldia.

Els quatre partits que han signat l’acord esperen rebre el suport de Guanyem, ja que el pacte –diuen– inclou les peticions de la formació després del comunicat que va emetre dijous 8 de juny. En aquest comunicat, Guanyem exposava 10 punts que s’havien de complir per facilitar un govern “progressista i municipalista” com per exemple: no portar la draga al municipi, no desenvolupar urbanísticament Vallcarca i apostar per la municipalització de les llars d’infants, entre d’altres.

Aquest divendres, a les 18h, es farà públic el contingut de l’acord a què han arribat totes quatre formacions.

Si finalment es materialitza aquest acord d’investidura, Mònica Gallardo –de Junts– no aconseguiria l’alcaldia. Recordem que ara fa una setmana, el PSC-El Margalló va anunciar que prioritzava a Junts per formar govern i això va fer trencar les aliances dels socialistes amb els republicans que fins ara havien governat plegats en un govern amb cinc partis.

Widgets Magazine

Notícies

spot_img