Diumenge, desembre 10, 2023
Widgets Magazine
Widgets Magazine

Aurora Carbonell tornarà a ser l’alcaldessa de Sitges

Guanyem Sitges, ha aprovat en assemblea aquesta tarda investir, demà, Aurora Carbonell com a alcaldessa de Sitges, però sense entrar dins del govern. Era l’últim escull necessari per fer possible el pacte que han signat avui Esquerra Republicana, Sitges Grup Independent, Verds en Comú Podem i Fets per Sitges.

Amb el sí de Guanyem, els números surten i demà serà possible investir de nou com a alcaldessa la republicana Aurora Carbonell. L’acord de govern suma només 10 regidors i per tant l’executiu que es formi a partir de dissabte estarà a un regidor de la majoria absoluta.

El pacte a quatre liderat per ERC arriba poques hores abans de la constitució de l’Ajuntament i ha estroncat l’intent d’arribar a l’alcaldia de Mònica Gallardo, de Junts, com a força més votada, amb el pacte a què havia arribat amb PSC-El Margalló. 

El nou acord quatripartit preveu un mandat amb 3 anys d’alcaldia per Aurora Carbonell, d’Esquerra, i un per Carme Gasulla, de Verds En Comú Podem. Un pacte, diuen «molt treballat», que els quatre actors han presentat com una proposta progressista, municipalista i diversa, que recull, asseguren, l’experiència de govern però també la tasca de l’oposició. Un acord que, especialment des dels Comuns i des de Fets per Sitges, s’admet que potser no serà entès i ni compartit (a priori) per part de la ciutadania i dels seus propis votants, però per al que demanen confiança. Reconeixen haver viscut situacions «complexes» i denuncien atacs personals, però apel·len a la generositat de les quatre llistes per haver arribat a un consens basat, afirmen, en la voluntat de transformació.

El futur govern quadripartit ha insistit també en la voluntat de mantenir la mà estesa al diàleg amb la resta de formacions polítiques del plenari per assegurar un govern fort, estable i cohesionat. El Ple de constitució del nou Ajuntament de Sitges es podrà seguir en directe a Canal Blau demà a les 12 del migdia.

Widgets Magazine

Notícies

spot_img