Diumenge, desembre 3, 2023
Widgets Magazine
Widgets Magazine

Detinguts a Sitges: d’entre ells l’alcaldessa Aurora Carbonell, el regidor Jaume Monasterio i el president de la Taula del Tercer Sector Sitges-Garraf

La Policia Nacional ha detingut aquest migdia l’alcaldessa de Sitges, Aurora Carbonell, el regidor d’ERC, Jaume Monasterio, el secretari municipal i dos funcionaris més de l’Ajuntament de Sitges presumptament vinculats a l’operatiu anticorrupció que investiga presumptes irregularitats vinculades a contractes i subvencions a la Taula del Tercer Sector i una cooperativa de la població, entre els anys 2017 i 2022.

La Policia Nacional està registrant des d’aquest matí diferents dependències municipals de l’Ajuntament sitgetà, i al migdia s’han produït les primeres detencions. L’operatiu ha arribat també a la seu de l’edifici consistorial per continuar amb els escorcolls.

El Jutjat d’Instrucció 8 de Vilanova i la Geltrú té obertes diligències per aquest cas des de fa un any, pels presumptes delictes de prevaricació, malversació i falsedat documental. Es troben investigades 13 persones: l’alcaldessa i 8 regidors de l’Ajuntament de Sitges de l’etapa que s’està investigant, i 4 particulars que formaven part d’una de les cooperatives investigades.

Els agents han registrat aquest matí els serveis municipals de Promoció i Territori de Les Pruelles, i el departament de Tecnologia i Informàtica. Les entrades i registres es fan de forma simultània també en domicilis i espais annexos de les entitats investigades i en domicilis particulars.

L’Ajuntament de Sitges ha assegurat aquest migdia en un comunicat que ‘un cop detectades possibles irregularitats externes, va encarregar a professionals jurídics l’esclariment dels fets, aturant les subvencions, revisant els expedients i iniciant el procés per al retorn de les subvencions que no estaven plenament justificades’

L’Ajuntament indica que ‘disposa d’informes que asseguren l’absència de responsabilitats administratives i menys encara penals’ en aquest cas i reitera ‘la seva disposició a col·laborar amb la Justícia en tot moment’.

Segueix la darrera hora al nostre canal de Twitter @canalblau

Widgets Magazine

Notícies

spot_img