Diumenge, desembre 10, 2023
Widgets Magazine
Widgets Magazine

Què s’investiga en el cas de presumpta prevaricació de l’Ajuntament de Sitges?

La investigació sobre les presumptes irregularitats a l’Ajuntament de Sitges va començar fa un any. El jutjat d’instrucció 8 de Vilanova i la Geltrú té obertes unes diligències des del mes de maig de l’any passat després d’un informe policial que apuntaria presumptes delictes de prevaricació, malversació i falsedat documental.

La Unitat de Delinqüència Econòmica i Fiscal de la Policia Nacional investiga les subvencions anuals que rebia l’entitat Taula del Tercer Sector Social de Sitges-Garraf. Una fundació que rebria del govern municipal uns 45.000 euros anuals per contractar persones en risc d’exclusió social i que, a la vegada, es beneficiaria també amb 75.000 euros l’any en concepte de contractes menors (com la neteja o la vigilància de platges o manteniment de jardineria), que no requereixen concurs públic de licitació i que suposadament també anirien a càrrec d’aquestes persones en vulnerabilitat.

Segons ha transcendit, el que busquen els registres de l’operatiu policial obert, que es van fer ahir a 4 seus de l’Ajuntament de Sitges i al domicili dels responsables de l’entitat social, serien proves que aquesta entitat podria, presumptament, haver cobrat dues vegades per aquest mateix servei.

Segons publiquen alguns mitjans, la investigació hauria començat arrel de la denúncia de funcionaris d’intervenció de l’Ajuntament de Sitges, que haurien aportat documentació d’aquest doble pagament per una mateixa feina.

L’Ajuntament de Sitges assegura que els fets ja van ser “analitzats internament” i que es va encarregar a professionals jurídics el seu esclariment. Diu l’Ajuntament que es van aturar les subvencions i que s’ha iniciat el procés per al retorn de les que no estaven plenament justificades.

Widgets Magazine

Notícies

spot_img