Diumenge, desembre 10, 2023
Widgets Magazine
Widgets Magazine

Vilanova, Sitges, Sant Pere de Ribes i Cubelles podran posar límits als preus dels lloguers

Els quatre municipis més grans del Garraf tornaran a ser declarats zones de mercat residencial tensionat en el marc de la nova llei estatal d’Habitatge. I això vol dir que es posaran mesures de limitació de les rendes del lloguer, al considerar que aquestes poblacions tenen una oferta insuficient d’habitatge assequible. Vilanova, Sitges, Sant Pere de Ribes i Cubelles ja tenien aquesta consideració amb l’anterior llei catalana d’habitatge, que es va haver de deixar d’aplicar parcialment quan va ser recorreguda al Tribunal Constitucional.

Però ara, amb la nova llei estatal d’Habitatge que va entrar en vigor a finals de maig, la tornaran a tenir. El nou marc legislatiu aprovat a Madrid reprodueix molts aspectes de l’antiga llei catalana, entre elles, la mesura de posar límits als preus dels lloguers en zones declarades amb mercat residencial tensionat. Vilanova és un dels quatre municipis del Garraf que la Generalitat ha conclòs que ha de tornar a tenir aquesta consideració. Tot i que el procés està ara a exposició pública, el govern vilanoví veu amb bons ulls la mesura.

Widgets Magazine

Notícies

spot_img