Diumenge, desembre 10, 2023
Widgets Magazine
Widgets Magazine

El Penedès-Garraf reforça recursos i efectius contra incendis

Aquesta campanya forestal d’estiu, la Delegació del Garraf-Penedès ha incorporat 8 Equips de Prevenció Activa Forestal i 24 Ajudants d’Ofici Forestal al dispositiu habitual de 137 bombers funcionaris i 92 bombers voluntaris. El personal està distribuït entre els 10 parcs de Bombers de la Vegueria.

El territori de la Vegueria es reforça també amb més mitjans aeris: 2 helicòpters bombarders, amb base a Garraf i Calaf i 2 avions de vigilància i atac, amb base a Òdena. La Delegació del Govern al Penedès ha desplegat els detalls de la seva campanya forestal als responsables municipals del seu territori, en una trobada que ha implicat també els serveis territorials d’interior de Tarragona i la Catalunya Central i dels Bombers i els Mossos d’Esquadra sobre el territori de la Vegueria, des d’on es reclama la màxima implicació en els mecanismes de prevenció.

Tot i que fa anys que el canvi climàtic comporta la desestacionalització dels incendis forestals, a l’estiu les condicions de risc augmenten. Ha plogut a d’altres punts del país, però els boscos de la Vegueria segueixen molt secs. I és que enguany, la Campanya Forestal està marcada pels tres anys de sequera acumulada, que ha generat un estrès als boscos sense precedents.
Excepcionalment, el Departament d’Interior no només ha avançat l’inici de la campanya forestal, sinó que també l’ha allargat fins al 30 de setembre.

Widgets Magazine

Notícies

spot_img