Diumenge, desembre 10, 2023
Widgets Magazine
Widgets Magazine

La Diputació posa en marxa un nou model contra incendis que reforça la tasca de les ADF

El nou Pla d’Informació i Vigilància forestal de la Diputació que s’implanta al Garraf, l’Alt Penedès i Vallès Occidental i separa més les funcions de vigilància de les tasques informatives per reduir les possibilitats de foc al bosc.

Després es preveu que, progressivament, es vagi estenent a la resta del territori de la província. La idea és anar adaptant el Pla a la nova situació derivada de la sequera i dels efectes del canvi climàtic, atenent les particularitats territorials.

El nou model implica els agents locals, coneixedors del terreny i amb contacte molt directe i habitual amb la ciutadania i posa en valor aquesta tasca de les ADF.

Durant els dies i hores de perill ‘alt i molt alt’ d’incendi (nivell 2 i nivell 3 del Pla Alfa), s’activarà una unitat d’ADF a cada municipi de les tres comarques, amb la coordinació de la Federació d’ADF del Penedès-Garraf i la Federació d’ADF del Vallès Occidental.

El dispositiu garanteix un mínim de 1.000 activacions de vigilància preventiva en els dies de màxim risc d’incendi forestal.

Widgets Magazine

Notícies

spot_img