Diumenge, desembre 10, 2023
Widgets Magazine
Widgets Magazine

Setze propostes musicals al FIMPT, el Festival Internacional de Música Popular Tradicional de Vilanova

Vilanova ja ho té tot a punt perquè dijous hi comenci una nova edició del FIMPT, el Festival Internacional de Música Popular Tradicional, ja la 42a. La mostra presentarà gairebé una vintena de propostes, tant nacionals com internacionals, i també altres de suport a la creació local a la FIMPTeca, espai que s’ubicarà, juntament amb l’escenari principal, a la plaça del Port de la capital del Garraf.

La cap de cartell d’aquesta quaranta-dosena edició és Lila Downs, una de les artistes més reconegudes de la música tradicional de Mèxic, el seu país, que farà parada a la capital del Garraf amb la seva gira mundial Dos corazones, on presentarà el seu darrer disc, «La Sánchez», on combina ranxeres, boleros, jazz i hip-hop.

Des de Grècia aterrarà a Vilanova Marina Satti, cantant i compositora de música tradicional grega, que combina amb sons balcànics i de la Mediterrània oriental amb els contemporanis; al FIMPT hi presentarà el seu àlbum debut Yenna.

La tercera proposta internacional arriba de la mà de The Longest Johns, banda de Bristol, que comparteix projecte amb els barcelonins El Pony Pisador; un treball que explora els cants mariners de les grans tripulacions.

El FIMPT presenta, així, un cartell on sons tradicionals i moderns conviuen amb la voluntat d’adaptar-se als nous temps, amb propostes com Ros, Joana Dark i Bum Ditty.

Els gallecs Xurxo Fernández i les Pandereteiras Sen Fronteiros són una altra de les formacions que es podran veure al festival, així com també la banda de flabiols i tamborí amb metalls Els Francolins, Quico El Cèlio, el noi i el Mut de Ferreries, que tornen al FIMPT per celebrar els seus 30 anys sobre els escenaris, o el sacaire Francesc Sans.

Precisament el festival destinarà el dissabte a la tarda al Firasac, coincidint amb el 40è aniversari de la recuperació d’aquest instrument.

Canal Blau és el mitjà oficial del FIMPT i oferirà una programació especial del festival, amb pòdcasts al web canalblau.cat i a Spotify, una entrevista a la cap de cartell Lila Downs aquest dijous al vespre, i l’emissió del concert de Xurxo Fernández el 15 de juliol. També se’n farà un seguiment amb continguts exclusius a través de les xarxes socials.

Widgets Magazine

Notícies

spot_img