Diumenge, desembre 3, 2023
Widgets Magazine
Widgets Magazine

5 detinguts per fer-se passar per falsos inspectors de la companyia del gas

Els Mossos d’Esquadra han detingut cinc persones per presumpta pertinença a una organització criminal. Estafaven persones d’edat avançada fent-se passar per inspectors de companyies de gas.

Actuaven en diferents municipis de Catalunya, obtenint les dades bancàries de les víctimes i posteriorment sostreien diners de caixers o del propi compte bancari. També s’enduien objectes de valor de les cases. En total, el valor del total que haurien sostret en tots els delictes suma més de 44.000 euros.
Els delictes d’estafa, furt i robatori amb intimidació, 8 en total, s’haurien comès presumptament a les ciutats de Barcelona, Vilanova i la Geltrú, Tarragona, Terrassa i Manresa.

Per actuar, feien una primera trucada telefònica a les víctimes per informar d’un error al comptador del gas o en la factura per un valor de valor d’entre 300€ i 400€, i acudien al domicili. Acostumaven a ser dones i deien ser inspectores de la companyia. Mentre una distreia a la víctima i simulava fer la revisió, l’altra recorria el pis per trobar diners, objectes de valor, i targetes i llibretes bancàries, que sostreia. La suposada inspectora demanava les dades bancàries i els codis de seguretat amb l’excusa que les necessitaven per poder solucionar el problema de subministrament.

El jutjat d’instrucció número 31 de Barcelona instrueix diligències per vuit fets delictius imputats a aquest grup de persones.

Widgets Magazine

Notícies

spot_img