Diumenge, desembre 10, 2023
Widgets Magazine
Widgets Magazine

Trobada d’auditors a Sitges

Els professionals del món de l’auditoria es reuneixen avui i demà a Sitges en el marc del 33é Fòrum de l’auditoria de Catalunya per debatre sobre una nova normativa europea en què aquests professionals jugaran un paper destacat. L’objectiu d’aquesta nova llei és establir uns criteris de sostenibilitat empresarial més estrictes a les empreses de més de 250 treballadors. I aquests informes hauran d’estar verificats pels auditors. Hauran d’emetre un informe de sostenibilitat sobre aspectes ambientals, socials, de personal i de governança.

Pel que respecta a l’ambiental: l’empresa haurà d’informar sobre quina és la petjada de carboni que genera per produir la seva activitat. Pel que fa a l’informe social i de personal: s’haurà de vetllar per acabar amb les desigualtats salarials o de gènere que hi pugui haver entre treballadors. I en l’àmbit de la governança: s’haurà d’informar sobre el compliment de les lleis i assegurar que es respecta els drets dels consumidors.

La novetat principal és que les empreses ho hauran de fer públic i que tota aquesta informació haurà d’estar verificada per un auditor.

D’altra banda, tot i que només s’aplicarà a les de més de 250 treballador, si una empresa més petita, com per exemple una de 20, que vulgui treballar per una de més gran, també haurà de complir aquests requisits de sostenibilitat empresarial.

Widgets Magazine

Notícies

spot_img