Diumenge, desembre 10, 2023
Widgets Magazine
Widgets Magazine

Lila Downs, Xurxo Fernandes, o els Francolins han passat pel FIMPT 2023

La veu poderosa i singular de Lila Downs va fer gaudir, i de valent, al públic del FIMPT. La mexicana ha estat la cap de cartell d’aquesta edició, presentant dissabte la seva nova gira mundial « «Dos corazones» , amb composicions creades durant la pandèmia.

Ha estat sens dubte un dels concerts destacats d’aquesta edició, al costat de propostes ben diferents, com la de Marina Satti, que també dissabte omplia l’escenari principal del FIMPT de sons grecs i balcànics combinant amb els contemporanis per presentar el seu àlbum de debut «Yenna»

El festival ha portat fins a Vilanova i la Geltrú propostes variades, però sempre amb la música tradicional i popular com a punt de partida. El duet «All foll» tancava les propostes de dissabte amb un folk directe, enèrgic i divertit mentre que Els Francolins oferien un repertori propi. Una banda àmplia de flabiols i metalls que celebra els seus 25 anys de formació.

El FIMPT del tot consolidat – és la ja 42 ena edició- aspira, això sí, a continuar sent un referent dins el circuit de festivals que es fan a Catalunya.

En aquesta edició hi han passat fins a deu mil persones durant els 4 dies de propostes. Des de la del músic i instrumentista gallec, Xurxo Fernández, fins a la dels catans El Pony Pisador , un repertori de folk anglosaxó i composicions originals.

Widgets Magazine

Notícies

spot_img