Diumenge, desembre 10, 2023
Widgets Magazine
Widgets Magazine

Alerta per les altes temperatures

Protecció Civil ha activat en alerta el pla PROCICAT per onada de calor davant la previsió que aquesta sigui extrema i les temperatures s’incrementin a partir d’avui.

El Servei Meteorològic de Catalunya ha alertat que la previsió és que l’episodi afecti tot el territori, tot i que els valors més elevats es registraran a les comarques de Lleida, a la Garrotxa o l’Alt Empordà, on poden arribar-se a superar els 40 o 41 graus.

Al Garraf la calor durant el dia serà més moderada, tot i que serà més alta que la registrada els darrers dies. De cara la matinada d’avui dimarts a demà dimecres també s’ha emès un avís per calor nocturna intensa a tot el litoral i prelitoral català. El Govern ha demanat a la ciutadania que eviti estar a l’exterior les hores centrals del dia i hidratar-se molt sovint.

A Vilanova i la Geltrú s’ha activat el nivell més baix del pla d’emergència per temperatures elevades. Aquest primer nivell consisteix en fer trucades a col·lectius vulnerables recordant els consells d’hidratar-se sovint i evitar sortir a les hores centrals del dia.

Protecció Civil ha demanat als ajuntaments que previnguin llocs frescos o sales amb aire condicionat en cas que sigui necessari el seu ús i es tingui especial vigilància de les persones majors de 75 anys sense suport familiar o sense recursos; persones amb discapacitats físiques o psíquiques i limitacions de mobilitat; persones que hagin de romandre o fer activitat física a l’aire lliure (incloses les activitats laborals) i persones amb malalties cròniques. Els municipis tenen habilitats refugis climàtics, zones naturals o urbanes que ofereix unes condicions ambientals benignes per protegir-se de la calor intensa.

També es demana evitar els treballs a l’aire lliure durant les hores de màxima insolació. Al mateix temps es recomana extremar les precaucions en el bany al mar i a les piscines després que el passat cap de setmana quatre persones hagin perdut la vida a les platges catalanes.

Widgets Magazine

Notícies

spot_img