Diumenge, desembre 10, 2023
Widgets Magazine
Widgets Magazine

El govern vilanoví vol que l’UPC col·labori en el desenvolupament de la Vilanova del futur

Primera presa de contacte entre el rector de la Universitat Politècnica de Catalunya i el nou govern vilanoví. Daniel Crespo visitava ahir la capital del Garraf en una reunió de treball amb Juan Luis Ruiz i part del seu equip.

L’objectiu de l’executiu és posar en relleu la UPC com un dels actius principals de la ciutat i crear una aliança de cara a diversos projectes de col·laboració.

Ruiz ha destacat que aquesta qüestió ja es plasma en el nou cartipàs, on s’ha creat una àrea específica d’universitat.

Des del centre es mostren oberts a contribuir en totes les vessants en les que una universitat pot.

La principal funció passa per la formació, i aquí la UPC ja ofereix un àmplia oferta consolidada, que l’any que ve s’augmentarà amb un nou grau vinculat amb la tradició ferroviària de la vila, convertint-se en pionera a l’estat, podent despertar un important atractiu, donat el creixent protagonisme del transport públic.

També és destacable el treball dels projectes de recerca de referència que es desenvolupen al municipi i que van lligats amb el teixit empresarial del territori per aconseguir donar valor com a prioritat.

Però el què vol la UPC és anar més enllà i col·laborar amb el desenvolupament de Vilanova i la Geltrú. És per aquest motiu que es posa al servei de l’ajuntament en allò que cregui convenient.

En aquest sentit, el govern de la ciutat ha proposat al centre ser un dels agents que participin en el consell assessor del pla estratègic que vol elaborar per dibuixar la Vilanova del futur.

A banda d’aquesta iniciativa, s’han posat diferents projectes sobre la taula que caldrà treballar i aprofundir, tot i que encara no s’han detallat. El que sí que assegura el nou alcalde és que, en aquesta matèria, comparteix tot allò que va executar el govern d’Olga Arnau, que signava un conveni a pocs mesos de les eleccions. Un “conveni de ciutat”, diu, que continuarà en la mateixa línia.

Widgets Magazine

Notícies

spot_img