Dimarts, novembre 28, 2023
Widgets Magazine
Widgets Magazine

La baixada del nivell de l’aigua del Pantà de Foix deixa al descobert les restes de cotxes, ferralla i elements arquitectònics de l’estructura de l’antiga presa

Dos vehicles deteriorats han aparegut al pantà de Foix per la baixada del nivell de l’aigua com a conseqüència de la situació de sequera excepcional que estem vivint al país. El Pantà de Foix, que abasteix d’aigua els cultius de pagesos de Vilanova, Cubelles i Sant Pere de Ribes, ja presenta una imatge poc habitual ja que aquest és un pantà que habitualment sempre està ple.

L’Agència Catalana de l’Aigua ha confirmat que tenen coneixement de l’aparició dels cotxes i que tenen previst fer-ne una inspecció. La competència, diuen, és municipal però l’ACA els pot retirar de forma subsidiària si creu que poden comportar un risc per a les persones o l’ecosistema fluvial.

A finals d’abril ja es trobava al 70% de la seva capacitat, i avui aquest pantà, situat al terme de Castellet i la Gornal està al 57%. Això suposa una reserva de poc més de 2 hectòmetres cúbics d’una aigua que, recordem, no és potable. Fa un any, en canvi, el juliol de 2022, superava el 80%.

A banda de l’aigua destinada al reg també s’allibera aigua per a garantir el cabal ecològic del riu Foix. Des de l’ACA han confirmat que per ara es manté aquest cabal, però sí que ha baixat, passant dels 46 litres/segon del juny als 37 litres/segon previstos aquest juliol, i fins setembre.

Widgets Magazine

Notícies

spot_img