Diumenge, desembre 10, 2023
Widgets Magazine
Widgets Magazine

Es processarà el caporal responsable de l’operatiu de l’incendi on va morir el bomber Joan Liébana

El Jutjat d’instrucció número 7 de Vilanova i la Geltrú processarà per un delicte d’homicidi per imprudència el caporal dels Bombers responsable de l’operatiu de l’incendi en què va morir el bomber Joan Liébana durant les tasques d’extinció en un magatzem industrial de Vilanova. També la Generalitat com a responsable civil directe. El magistrat ha acordat l’arxiu respecte els altres dos investigats.

La interlocutòria parla de ‘negligència evident’ del responsable de l’operació en no haver instal·lat un control d’accés i assegurat que tots els efectius que havien entrat a la nau incendiada n’haguessin sortit abans de superar els 20 minuts d’autonomia de les bombones d’oxigen.

Liébana era un dels 5 bombers que van entrar a la nau incendiada del Polígon de Santa Magdalena i que formaven part d’una ‘línia de vida’ al llarg d’una mànega d’aigua. Segons l’informe, s’hauria desorientat en el moment de sortir del magatzem, amb visibilitat quasi nul·la i una temperatura molt elevada. Va morir per una insuficiència respiratòria.

L’auto també apunta la responsabilitat subsidiària de la Generalitat pel fet que el cos de Bombers no comptés amb el dispositiu ‘home mort’ que detecta la manca de moviment d’un bomber després de 30 segons i activa un avís que, segons el jutge, ‘potser hagués evitat el tràgic desenllaç’.

El magistrat dona ara trasllat a les parts, un cop acabada la instrucció, per tal que presentin els seus respectius escrits d’acusació o arxiu.

Joan Liébana tenia 30 anys i que aquell 17 de juny feia pocs dies que havia començat el seu servei als Bombers de Vilanova i la Geltrú.

Widgets Magazine

Notícies

spot_img