Diumenge, desembre 10, 2023
Widgets Magazine
Widgets Magazine

Cubelles renovarà el contracte d’aigües i clavegueram que implicarà millores i un increment tarifari

El rendiment de la xarxa d’aigua de Cubelles és actualment del 60%. És a dir, el 40% de l’aigua es perd segons l’Ajuntament precisament en un context de sequera com l’actual, i això passa perquè la infraestructura d’aquest servei està obsoleta al municipi. El govern treballa per establir un nou contracte per gestionar la xarxa d’aigua i clavegueram, ja que l’actual amb Agbar està vençut des de fa més d’una dècada i ha quedat desfasat. El nou contracte contemplarà inversions importants, de cinc milions d’euros els primers cinc anys per corregir algunes deficiències del servei. Una de les primeres actuacions és la construcció d’un tanc de tempesta al carrer Millera, per evitar els problemes d’inundacions actuals en aquesta zona, i que ja té un cost d’uns 3 milions d’euros. El nou contracte també preveu una inversió de 400.000 anuals per millorar l’eficiència de la xarxa, i en general, la qualitat del servei.

Millorar la gestió de la xarxa d’aigua i clavegueram amb la voluntat d’aconseguir que el seu rendiment arribi almenys al 85% suposarà, però, un increment tarifari d’entre el 35 i el 40% als consumidors cubellencs que veuran com els tocarà pagar més per l’aigua. Des de l’executiu recorden però que la tarifa està congelada des de 2012.

El nou contracte de l’aigua també posa el focus en la progressiva desaparició dels aforaments, un sistema de subministrament que encara és molt comú al municipi.

Des de l’Ajuntament de Cubelles ultimen aquests el procediment del nou contracte que podria estar enllestit passat l’estiu.

Widgets Magazine

Notícies

spot_img