Diumenge, desembre 10, 2023
Widgets Magazine
Widgets Magazine

Sitges prorrogarà un any el contracte de bus urbà a l’espera de la nova licitació

Sitges prorrogarà un any més el contracte actual de bus urbà –que és del 2011 i que s’acaba aquest setembre– mentre no arriba la nova licitació que modificarà el servei per adaptar-lo a les necessitats actuals i dels propers anys.

De moment, ja s’està treballant en el nou contracte. S’està estudiant modificar el recorregut d’algunes línies, posar més freqüència a l’estiu o incrementar l’oferta d’autobusos. A més, també es contempla aplicar un sistema de bus a demanda més eficient que es sol·licitaria a través d’una aplicació mòbil i permetria saber en tot moment la localització de l’autobús i els temps d’espera. Això, s’aplicaria a parades de la vila allunyades amb pocs usuaris, com per exemple podria la d’una urbanització.

A més, també s’estudia aplicar parades fixes temporals, és a dir, parades actives a l’estiu quan hi ha molts usuaris, però que a l’hivern es convertirien a demanda perquè gairebé no puja ningú.

D’altra banda el nou contracte també inclourà donar servei a la nova zona urbanitzada de La Plana i Santa Bàrbara on ara mateix no arriba el bus.

Sobre el fet de per què no s’ha treballat el nou contracte abans per no fer una pròrroga del d’ara, l’Ajuntament sitgetà s’excusa en què durant els dos anys de la pandèmia no van poder avançar i que fins fa un any hi havia un recurs judicial pel mig. El recurs afectava les parades on tant el bus comarcal operat per Plana, com el bus urbà, operats per Transports Ciutat Comtal, coincideixen. Com la de La Bòbila o la de Vallpineda. Plana entenia que no podien coincidir. Ara segueixen parant els dos busos, però la justícia ho permet.

En paral·lel, la Generalitat, en declaracions a Canal Blau, va assegurar dilluns que treballa perquè les línies comarcals, com les de Plana, i les del bus urbà, cooperin més entre sí per millorar el servei.

Mentrestant, l’Ajuntament de Sitges segueix treballant en el nou contracte amb la idea que es pugui licitar a finals del 2024.

Widgets Magazine

Notícies

spot_img