Diumenge, desembre 10, 2023
Widgets Magazine
Widgets Magazine

L’Ajuntament de Sitges crearà una comissió informativa i es personarà com a acusació particular en el cas que investiga la relació entre la institució i la Taula del Tercer Sector

L’Ajuntament de Sitges crearà una comissió informativa per investigar la relació entre la institució i la taula del tercer sector Sitges-Garraf. A més, l’ajuntament també es personarà com a acusació particular en el cas. Les dues propostes es van aprovar ahir en un ple extraordinari a petició de Junts per Sitges i PSC-El Margalló. Les propostes van tirar endavant amb els vots favorables, principalment dels dos grups que presentaven els punts i les abstencions de l’equip de govern. Tot plegat en un ple caòtic i amb molta tensió.

El ple extraordinari de Sitges convocat a petició de Junts i PSC-El Margalló sobre els fets de la Taula del Tercer Sector que s’investiguen, ha començat amb una contundent intervenció de l’Alcaldessa de Sitges, Aurora Carbonell, que ha abandonat el ple a l’inici, igual que el regidor Jaume Monasterio, per no interferir, ja que la justícia els investiga.

Abans de començar a debatre, el Govern Municipal ha presentat una esmena a la totalitat als dos punts de l’ordre del dia: el de crear una comissió d’investigació i al de què l’Ajuntament es personi com a acusació particular.

El govern sitgetà volia constituir una comissió informativa presidida per Carme Gasulla, de Verds en Comú Podem i personar l’Ajuntament en el moment –han assegurat– “oportú i adequat” però no abans que declarin en el jutjat els regidors implicats.

L’esmena a la totalitat, però, no ha tirat endavant perquè no ha tingut els suports necessaris i per tant els dos punts s’han debatut igualment en un clima d’alta tensió on no hi han faltat els retrets i en un ple caòtic a l’hora de votar els punts i debatre’ls.

Entre altres coses, perquè Junts per Sitges i PSC-El Margalló han canviat el text de la proposta que portaven a meitat del ple per incorporar algunes modificacions. Entre aquestes, que la data d’inici de la comissió informativa i la personació de l’Ajuntament com a acusació particular es materilitzi el primer dilluns després que els regidors i funcionaris investigats hagin declarat al jutjat. A més, també han proposat que la comissió informativa estigui presidida per la regidora del Partit Popular, Eva Garcia, i no Carme Gasulla de Verds En Comú Podem; i també han demanat que les conclusions siguin públiques en un ple extraordinari.

El Govern municipal ha anunciat que s’abstindrà en la votació i els diferents grups polítics han argumentat i opinat sobre els punts que s’aproven.

La proposta de crear una comissió informativa ha tirat endavant amb els vots favorables de Junts per Sitges, PSC-EL MARGALLÓ, PP i VOX; el vot en contra de Guanyem i l’abstenció de l’equip de govern.

I la La proposta de què l’ajuntament de sitges es personi com a acusació particular ha tirat endavant amb els vots favorables de Junts per Sitges, PSC-EL MARGALLÓ i el PP i les abstencions de les resta de grups.

Widgets Magazine

Notícies

spot_img