Diumenge, desembre 10, 2023
Widgets Magazine
Widgets Magazine

El Correfoc de Vilanova d’enguany es farà com sempre, però el Ball de Diables i les colles de foc pateixen pels vinents

“El Correfoc no es toca” és el lema d’una campanya reivindicativa i un manifest en contra de les mesures que demana Protecció Civil, com que el Correfoc no passi pels carrers estrets, com els de la Vilanova Vella, i repensar el ‘sostre de foc’. L’han presentat en una roda de premsa convocada pel Ball de Diables de Vilanova i la Geltrú, aquesta tarda, a la plaça de les Neus.

Des de les colles de foc de Vilanova i la Geltrú, que s’han sumat al manifest que ha iniciat el Ball, demanen treballar conjuntament amb l’Ajuntament i la Direcció General de Cultura Popular i Associacionisme per millorar la seguretat del Correfoc sense que aquest pateixi els canvis proposats per Protecció Civil. A més, han rebut el suport de la Coordinadora de Balls de Diables Tradicionals de Catalunya.

La roda de premsa no s’ha limitat als mitjans i la plaça de les Neus s’ha omplert de gom a gom per seguir, amb expectativa, les novetats sobre l’acte que enceta la Festa Major vilanovina. A taula, el vicepresident del Ball, Borja Montañés, Carlota Orriols que és membre del Ball i el president de la Coordinadora, Fèlix Mach, que ha traslladat el seu suport.

El Correfoc de Vilanova i la Geltrú se celebra des de l’any 1992 i el seu recorregut és el mateix des de l’inici. Aquest any, per això, les enceses finals de la plaça de la Vila es faran a la cantonada amb el carrer Sant Sebastià, que serà per on s’arribarà a la plaça. El carrer de Sant Felip Neri i el de la Fruita no estan disponibles a raó de les obres que s’hi estan fent a l’edifici que ocupa bona part d’aquella illa.

Widgets Magazine

Notícies

spot_img