Dimarts, novembre 28, 2023
Widgets Magazine
Widgets Magazine

Els tabalers del Drac de la Geltrú recuperen els tabals tradicionals de pell

Antics tabalers del Drac de la Geltrú han estat els últims a fer sonar els tabals que han acompanyat durant quaranta anys la fera geltrunenca. Aquesta era la darrera vegada que repicaven abans de tornar als seus inicis i recuperar els tabals tradicionals. Els membres actuals de la colla han estat els encarregats de lluir per primera vegada els nous tabals.

Així sonaven els nous tabals de pell que han volgut reproduir els orígens de la colla. I és que ja va ser un primer tabal de pell, l’antic tabal dels manaies de la Geltrú, el que va acompanyar el Drac ‘Tigre’ els primers anys, des de 1978 i fins que no es consolida la colla pròpia de tabalers, el 1983.

Ara, dins el marc dels quaranta anys de la colla han volgut renovar aquests instruments que s’han pogut veure per primera vegada en un acte de presentació al castell de la Geltrú. Tot seguit han repicat pels carrers de la vila acompanyats dels timbalers de la Colla Vella de Diables de Sitges i els de la Colla Jove de Diables de Sant Pere de Ribes; dues colles que també disposen de tabals tradicionals de pell.

També els han acompanyat els tabalers del drac petit i els dels dracs infantils Bessons que ja toquen amb aquest tipus d’instruments. El canvi ha estat possible gràcies a la feina de l’artesà penedesenc Xixo Luthier, encarregat dels nous instruments; també gràcies a la campanya de micromecenatge que la colla ha dut a terme per poder finançar part dels costos.

Amb aquesta renovació tots els tabals de la colla del Drac de la Geltrú ja tindran la mateixa línia.

Widgets Magazine

Notícies

spot_img