Dilluns, desembre 11, 2023
Widgets Magazine
Widgets Magazine

Es crea al Garraf l’Associació d’Afectats de Covid Persistent

La pandèmia de la Covid ja ha quedat enrere tècnicament, però d’aquells tres anys, són molts els afectats que encara en pateixen directament les conseqüències. Són els malalts de Covid persistent, i es calcula que al voltant d’un 10% de les persones que es van infectar del virus continuen convivint amb molts símptomes que els ha capgirat la vida. De mica en mica s’han anat organitzant, i a la comarca s’acaba de constituir l’Associació d’Afectats de Covid Persistent del Garraf. Els seus objectius passen per donar visibilitat a la malaltia, treballar per solucionar les mancances assistencials que asseguren patir i sobretot donar-se suport mútuament per intentar trobar una millora en el seu benestar físic i emocional, davant una situació en la que se senten desatesos.

El punt de partida de la nova associació es troba en el Grup de Suport per a afectats de Covid persistent que el CAPI Baix-a-Mar de Vilanova va crear el passat desembre, dins el seu programa de salut comunitària. Una quinzena de persones es reuneixen setmanalment per compartir experiències i informació sobre el que els passa. Mai hi són tots, perquè sempre hi ha algú que aquell dia no es troba bé i no té forces per anar-hi. L’esgotament és un símptoma habitual. És una malaltia complicada de gestionar, tant a nivell físic com emocional. Aquest grup de suport el que busca és treballar de manera constructiva el que en el dia a dia dels pacients pot ser un patiment.

Widgets Magazine

Notícies

spot_img