Diumenge, desembre 10, 2023
Widgets Magazine
Widgets Magazine

Els professionals sanitaris insisteixen en la prevenció de cops de calor

Les altes temperatures típiques de l’estiu són cada cop més extremes a conseqüència de la situació d’emergència climàtica. Una de les moltes derivades que això pot tenir per a les persones és l’augment del risc de patir un cop de calor. És un trastorn que pot arribar a tenir conseqüències molt greus, i causar fins i tot la mort. Per això cal estar atents i cal saber identificar-los i com actuar.

Diàriament es realitzen trucades als més vulnerables des del CAP de Les Roquetes com una de les mesures preventives a les altes temperatures. En elles recorden quines són les recomanacions bàsiques, que també aprofiten per traslladar als pacients quan es visiten durant l’estiu, així com en xerrades que organitzen al casal de la gent gran, el principal col·lectiu de risc, junt amb els infants i les persones amb malalties cròniques o que prenen molts fàrmacs.

I per molt que cada cop estiguin més interioritzades i cada any siguin les mateixes, creuen que cal insistir.

Mareig, mal de cap, deshidratació, boca seca, baixada de tensió o signes de deshidratació, són símptomes que distingeixen un cop de calor; en cas de ser més greus, com la pujada de la temperatura més enllà dels 39 graus, caldria trucar al 061. Del contrari, es recomanable rebaixar la temperatura de l’entorn on es troba la persona afectada, obrint finestres o amb un ventilador, desfer-se de la roba que duu posada o mullar-lo amb aigua.

Widgets Magazine

Notícies

spot_img