Diumenge, desembre 10, 2023
Widgets Magazine
Widgets Magazine

Es refreden les expectatives posades en la temporada turística al Garraf

L’inici de les setmanes fortes de l’estiu començava, per l’hostaleria de Sitges, amb dubtes… i encara continuen. Tot i que sembla que la temporada va relativament bé, des del Gremi no ho tenen clar, ja que les estades de darrera hora estan sent importants. Un any estrany, diuen, amb qui ha tancat el juliol millor i qui l’ha tancat pitjor, i on es fan palesa, denuncien, certes qüestions enquistades a la vila.

De moment, la mitjana d’ocupació, pel que fa al juny i al juliol, se situa en un 80%. Els visitants continuen sent els habituals, turisme nacional i internacional, sense despuntar cap en especial. I en el que tots coincideixen és en gastar menys diners per l’efecte de la inflació.

I després de la temporada vacacional, arriba la de congressos i negocis, i és aquí on les sensacions són millors, pel sector. El primer semestre d’aquest 2023 els va anar molt bé gràcies a la recuperació d’aquest tipus de turisme i, de moment, les agendes i els espais ja s’estan omplint per aquest setembre i octubre, el que pot arribar a esdevenir un bon final d’any.

El sector del càmping a Vilanova parla d’una bona temporada turística, amb el pic d’ocupació que se situa durant la primera quinzena d’agost, i amb bones xifres, superiors a l’any passat, la resta de la temporada d’estiu.

Aquest cert refredament de les expectatives inicials ve derivat per l’augment de la inflació i de preus que afecta a les famílies, que, en alguns casos, ajusten destinació i despesa faran.

El mercat francès suposa el 40% de turista que ve en aquest camping i un 25% de proximitat. També part dels clients son britànics i holandesos. La major part, afirmen, reserva amb antelació en aquest tipus d’establiments.

En altres establiemtns hotelers de la capital del Garraf la temporada està anat fins i tot millor del previst. En alguns apartahotels parlen de xifres record d’ocupació al juliol, per sobre del 95%, i amb perspectives encara superiors per l’agost, amb uns preus, a més, superiors a anys anteriors.

Widgets Magazine

Notícies

spot_img