Diumenge, desembre 10, 2023
Widgets Magazine
Widgets Magazine

La plataforma SOS Plana Litoral vol aturar la plataforma logística i el càmping previstos a Cubelles

APMA Garraf, Arba Litoral, GEVEN i Actiu art han decidit unir esforços per defensar els darrers espais naturals sense urbanitzar que queden a la plana litoral amb la creació d’una nova plataforma.

SOS Plana Litoral durà a terme la seva primera acció aquest mateix divendres, amb la convocatòria d’una concentració a les 5 de la tarda davant l’OPIC, just abans del ple de l’Ajuntament de Cubelles. Rebutgen l’aprovació del parc logístic previst a l’antiga tèrmica i la construcció d’un càmping de luxe just a sobre.

Les entitats naturalistes sol·liciten que el govern cubellenc n’anul·li l’aprovació perquè s’està incomplint la legalitat vigent, consideren, al no fer-se l’avaluació ambiental estratègica.

Denuncien que l’executiu actual no defensa els interessos del municipi i prioritza els d’empreses com la fins ara propietària dels terrenys, Endesa, la nova propietària, o l’andorrana que capitaneja el projecte.

L’Agrupació per a la Protecció del Medi Ambient del Garraf al·lega que no se’ls ha notificat com a persona interessada. I és que l’APMA treballa des del 2017 en l’execució del projecte del càmping de luxe, any en el que es va aprovar també en un ple extraordinari, com el de demà. Un fet que demostra, creuen, que tot plegat s’està fent amb nocturnitat.

Davant la situació d’emergència climàtica, defensen que cal evitar projectes que canvien el sòl no urbanitzable. També creuen que caldria actualitzar el pla general, que data del 1993.

Widgets Magazine

Notícies

spot_img