Diumenge, desembre 10, 2023
Widgets Magazine
Widgets Magazine

Porta a porta per a les activitats de Vilanova

Des de fa uns dies tècnics municipals s’encarreguen de visitar una per una les botigues, locals de restauració i les petites activitats econòmiques que hi ha a tota Vilanova . El seu objectiu és conèixer amb detall quina tipologia i quina quantitat de residus generen. Avui han estat en aquesta sabateria de la Rambla Principal. En aquest comerç, com en la majoria de botigues, el principal residiu que generen és el cartó.

El comerç local ha d’utilitzar el servei que presta la Fundació Formació i Treball, amb el qual recullen porta a porta tot el cartró que generen . Si les botigues no fan servir aquesta recollida especial, els contenidors de paper al voltant d’aquest comerç queden sovint col·lapsats. Per aquest motiu s’està fent aquest estudi que pretén saber tots els detalls per poder executar un servei porta a porta només per a activitats.

Si les botigues generen sobretot cartró, els bars i restaurants generen grans quantitats de residus orgànics i de vidre. L’objectiu del govern municipal és que en la futura licitació, les dues recollides, la domèstica i la d’activitats, tinguin dos models diferents.

La intenció de l’ajuntament es recollir tota la informació abans de final d’any i començar aleshores el procés de licitació del nou servei. L’objectiu es millorar l’eficàcia d’un servei que sovint està desbordat i alhora, millorar els nivells de reciclatge que a la capital del Garraf són molt baixos.

Vilanova i la Geltrú és el quart municipi del Garraf on només es recicla el 38,48 dels residus que es generen a la capital del Garraf . Del tot el reciclat 4600 tones són de voluminosos i fustes i 2165 són d’orgànica,

A Cubelles tres de cada quatre quilos de residus no es reciclen. Aquest municipi va registrar durant l’any 2022 la pitjor dada de reciclatge de la comarca del Garraf- A l’altre cantó hi ha Sant Pere de Ribes que va reciclar més del 48 per cent dels residus generats en aquest municipi. La Unió Europea va fixar que l’any 2020 havíem d’arribar a l’objectiu de reciclat el 50% dels residus. Al conjunt del Garraf, dos anys després, cap municipi ha arribat a aquesta xifra,

Widgets Magazine

Notícies

spot_img