Dilluns, setembre 25, 2023
Widgets Magazine

Cubelles viu un ple intens amb el càmping i el centre logístic com a temes destacats

Tan sols una hora de ple, però intens. La sessió extraordinària d’aquest divendres a Cubelles estava marcada per dos punts polèmics: l’aprovació provisional del pla especial urbanístic pel càmping a la finca de Mas Guineu i l’aprovació inicial per transformar els sols de l’antiga tèrmica i ubicar-hi un centre logístic.

La primera de les qüestions ha tirat endavant amb una única abstenció, la de la CUP, el partit que s’ha mostrat més taxatiu durant tot el ple rebutjant ambdós projectes, i que ha lamentat que la convocatòria s’hagi fet un divendres d’agost, i en plena Festa Major. L’argumentació del seu vot rau en, consideren, la manca de debat i exposició pública, crítica a la que també s’ha sumat Esquerra.

On sí que s’ha abstingut Esquerra, i la CUP ha votat en negatiu, ha estat en la segona qüestió. Els cupaires consideren que el que es presenta com un projecte milionari realment no tindrà un gran impacte econòmic.

In situ s’ha comptat, fins i tot, amb la presència de l’arquitecte municipal per resoldre dubtes. Ha estat qui ha defensat que tota la documentació que es demana per a una tramitació d’aquest tipus s’ha inclòs, i qui ha posat en relleu que qui tindrà l’última paraula per donar via lliure a aquestes iniciatives és la Generalitat.

Activistes de la recent creada plataforma SOS Plana Litoral també han fet acte de presència a la sala, després d’una protesta prèvia a les portes de l’OPIC. Denuncien un creixement insostenible en un entorn degradat per polítiques urbanístiques especuladores.

El que sí que s’ha aprovat per unanimitat és el pla especial urbanístic del sector de l’institut Les Vinyes, tot i que l’oposició ha lamentat la demora en el temps i ha demanat al govern que estigui a sobre en els passos que venen ara.

La sessió també ha servit per aprovar una modificació del pressupost. Ha estat amb la totalitat de vots a favor, amb l’excepció del Partit Popular, que ha votat en contra, tot posant en dubte algunes de les despeses en electricitat d’equipaments municipals, que ha considerat exagerades.

Widgets Magazine

Notícies

spot_img