Diumenge, desembre 10, 2023
Widgets Magazine
Widgets Magazine

Es recupera parcialment la circulació després del descarrilament d’un tren a Sitges

Llarguíssimes cues davant l’estació de Renfe a Vilanova i la Geltrú. Després que ahir al matí descarrilés un tren sense passatgers a Sitges, la circulació en ambdós sentits entre Castelldefels i Vilanova quedava totalment tallada, i ja des de dimarts els passatgers han hagut de resignar-se a llargues esperes, de fins a dues hores, per poder agafar el servei alternatiu d’autobusos que ha posat Renfe per fer front a l’incidència.

Malgrat activar autocars de diferents companyies, no es donava l’abast davant l’elevat volum de passatjers que volien agafar rodalies. Personal de Renfe ha repartit aigua entre els passatger per fer més suportable l’espera. Molts d’ells no estaven assabentats prèviament que des d’ahir hi havia aquesta incidència-.
Al voltant de les 12 del migdia arribava a l’estació de Vilanova i la Geltrú el primer dels trens direcció Sant Vicenç de Calders, un cop s’ha reestablert parcialment la circulació per una via. Després de l’avaria d’ahir els primers trens han anat plens de gom a gom.
La circulació a Rodalies fins aquest migdia, un cop s’ha reestablert la circulació parcialment, és de 2 trens per hora i sentit entre Barcelona i Sant Vicenç de Calders i de 4 trens per hora i sentit entre
Garraf i Barcelona. Els Serveis Regionals mantenen l’oferta habitual.

L’incident va succeir cap a tres quarts de deu del matí, d’ahir dimarts 15 d’agost, que era festiu. Durant el matí els tècnics d’ADIF van començar a investigar l’incident, a reparar els trossos de via malmesos i a encarrilar el comboi. Mentrestant, la circulació de trens entre Vilanova i la Geltrú i Garraf es va veure interrompuda del tot. Sense trens.

I fins aquest matí, més de 24 hores després del descarrilament, no s’ha pogut restablir la circulació per una de les dues vies.

Aquesta matinada de dimecres els operaris d’ADIF han pogut encarrilar el tren Talgo, i cap a les 9 del matí l’han retirat de les vies en direcció Vilanova i la Geltrú.

Els motius pels quals ha pogut descarrilar el tren Talgo es desconeixen, però cal tenir en compte que justament en aquest tram de via feia setmanes que s’estaven canviant les antigues bigues per unes de noves de formigó.

Widgets Magazine

Notícies

spot_img