Diumenge, desembre 3, 2023
Widgets Magazine
Widgets Magazine

La Geltrú més festiva per Santa Maria

La Geltrú vivia ahir el dia central de la seva Festa Major coincidint amb Santa Maria. L’Ofici en honor a la Mare de Déu d’Agost a l’església de la Geltrú amb Mossèn Pere Milà com a rector de la parròquia era el preludi a la sortida de balls i entremesos a l’anomenada cercavila de l’espígol geltrunenca que obrien les Diablesses i el Ball de Diables de Vilanova.

Com cada 15 d’agost, els dracs històrics Tigre i Barrina de la Geltrú han pres part de seguici, i també els dracs infantils Bessons que porten la canalla més petita. Els dimonis de Baix a Mar, la Carpa i la colla infantil de la Carpa i el Porró han portat la representativitat més marinera fins al barri mil·lenari.

No ha faltat a la cercavila la Mula guita de la Geltrú i la Mulassa Presumida de Vilanova. I al seu darrere, els Gegants, primer l’Hereu i la Pubilla de Vilanova, i després els Gegants de la Geltrú, la Guisla i l’Ulderich.

El ball de Sant Antoni i el Dimoni de Vilanova, els Bastons de la Geltrú i les Cotonines eren de les darreres colles participants en aquesta cercavila que tancava la Moixiganga de la Geltrú amb els seus quadres.

Enguany la cercavila, amb un nou recorregut en el seu darrer tram, començava i acabava a la plaça de l’Assumpció.

Widgets Magazine

Notícies

spot_img