Dimarts, novembre 28, 2023
Widgets Magazine
Widgets Magazine

40 entitats del Garraf rebutgen la celebració de la Copa Amèrica a Vilanova i la Geltrú

Gairebé 40 entitats socials, culturals, mediambientals i poltíques del Garraf han signat un manifest rebutjant la celebració de la regata preliminar de la Copa Amèrica de Vela que Vilanova i la Geltrú acollirà entre els dies 14 i 17 d’aquest proper mes de setembre.

Denuncien que aquest és un esdeveniment especulatiu que té un impacte totalment negatiu i inacceptable en el context d’emergència climàtica i habitacional.

Constituïts ja com a plataforma “No a la Copa Amèrica”, apunten que l’ajuntament de Vilanova no està per la lluita contra l’escalfament global, i destaquen com a motius centrals al seu rebuig que impactarà negativament sobre els ecosistemes marins i litorals i que només beneficiarà al gran capital transnacional i als fons d’inversió.

En un context d’emergència climàtica i escassetat de recursos hídrics, són del parer que aquest esdeveniment tindrà un impacte molt negatiu en termes d’emissions de CO2 i de consum d’aigua, i que en un context d’emergència habitacional i creixent exclusió social, un esdeveniment com aquest, diuen, generarà un efecte inflacionari, augmentant el preu de l’habitatge a l’àrea metropolitana de Barcelona i els seus voltants, i augmentant, també, la precarietat laboral.

La Copa Amèrica s’emmarca, segons aquesta nova plataforma, com un macroprojecte més dels que trinxen el territori, generen treball precari, encareixen el preu de l’habitatge i responen a més totxo, cotxes, avions i ludopatia.

Consideren que aquesta cita té un caire clarament elitista i és totalment innecessària per promocionar turísticament unes ja massificades i gentrificades Barcelona i Vilanova i la Geltrú. No només no respon als interessos de la majoria de la població, creuen, sinó que contribueix a un empitjorament de les seves condicions de vida i a un augment de l’exclusió social i la precarietat laboral. A més, posen en relleu que suposa una despesa pública innecessària que provocarà sobreendeutament.

Widgets Magazine

Notícies

spot_img