Diumenge, desembre 10, 2023
Widgets Magazine
Widgets Magazine

Aquest dissabte comença la Festa Major de Sitges 2023 amb el pregó

La Festa Major de Sitges 2023 començarà –de manera oficial– com sempre el 19 d’agost, dia del Pregó, que serà aquest dissabte. Un pregó que enguany anirà a càrrec de Marc Hill Gumà, un sitgetà que des de ben jove somiava en ser el pregoner de la festa. Va quedar captivat pels discursos d’antics pregoners i tot plegat el va portar a descobrir la festa. També és una persona que sempre està entre les bambolines, organitzant actes des del darrere –en la seva zona de confort– que aquest dissabte haurà de traspassar, a dalt de l’escenari.

Amb el pregó, la festa donarà inici, amb menys dies de concerts per falta de pressupost. Només hi haurà música en viu, el dilluns 21 d’agost i el 23 i 24; perquè més dies de música suposava un sobrecost que no es podia assumir. Dels 300 mil euros que la festa té per gastar, 250 mil, segons la presidenta de la comissió, ja estan compromesos, ja sigui pel castell de focs, per contractar els grallers o per la seguretat.

Pel que respecta als actes tradicionals, un dels objectius de la presidenta és que en la sortida de les dues, les tres parelles de gegants ballin la Sardana al Cap de la Vila. Un dels moments –diu– més esperats per a ella; i que altres anys no ha pogut ser.

D’altra banda, la processó cívica de la vigília de Sant Bartomeu, el 23 d’agost, tornarà a sortir de la zona de Pins Vens. El recorregut serà llarg –menys metres que l’any anterior– i davant del cementiri de Sant Sebastià, que hi ha una zona de pins, les colles de foc no podran tirar carretilles pel risc d’incendi.

A tot això s’hi sumen Les Barraques de Sitges 2023, que es faran aquest cap de setmana a la platja de la Fragata, i que també marcaran l’inici de la festa amb concerts durant tres dies.

Widgets Magazine

Notícies

spot_img