Diumenge, desembre 10, 2023
Widgets Magazine
Widgets Magazine

El festival de novel·la negra Cubelles Noir tanca la setena edició amb èxit de públic

Cubelles ha viscut un cap de setmana intens pels amants de la novel·la negra amb una nova edició del Cubelles Noir, el festival que converteix el municipi, durant uns dies, en l’epicentre del gènere. Han estat quatre dies de moltes activitats i actes, entre ells, l’entrega de premis a les millors novel·les negres escrites per dones.

«Arrels i ales», de l’escriptora mallorquina Dora Muñoz ha estat guardonada pel jurat del Cubelles Noir com a millor novel·la negra escrita en català per una dona al 2022. La mateixa autora recollia el premi dissabte, després d’haver participat en una taula rodona.

Pel que fa al guardó a la millor novel·la en castellà escrita també per una dona l’any passat, s’ha atorgat ex aequo a les novel·les «En el fondo de mis ojos», de Mari Carmen Sinti, que el recollia dissabte mateix, i «Spanish beauty» d’Esther García Llovet, que no va poder assistir a l’acte.

L’entrega d’aquests premis ha estat un dels actes destacats del festival, que també ha viscut diverses taules rodones com aquesta, sobre variants del gènere, amb escriptors com Benito Olmo, Juan Madrid, Mariano Sánchez i Ester Abellán, alguns dels quals han passat pel municipi en plena promoció de les seves noves novel·les.

Des de l’organització del Cubelles Noir afirmen que l’edició d’aquest 2023, ja la setena, ha superat les expectatives que s’havia marcat, amb les sales plenes a la gairebé de vintena d’activitats que ha programat en els quatre dies de certamen.

Widgets Magazine

Notícies

spot_img