Dilluns, setembre 25, 2023
Widgets Magazine

El pregó de Marc Hill ha donat inici a la Festa Major de Sitges 2023

Amb la melodia del Toc de Matinades, que també s’interpreta al final de la processó de Sant Bartomeu, en Marc Hill i Gumà ha començat el pregó. Un pregó que ha anat marxa enrere: del present al passat; i des del final al principi de la festa. Ha començat amb l’entrada del Sant a l’església recordant vivències sobre la Festa Major de la dècada del 2020; fins a arribar a la dècada del 1980, quan el pregoner era un nen que somiava en estar sota les faldilles dels Gegants de la Vila.

Ha estat tot un viatge des de la maduresa fins a la seva infància en què el pregoner ha compartit reflexions sobre la festa com ara la importància de saber per què celebrem la festivitat.

Durant el pregó no hi ha faltat l’humor agut que tant caracteritza el pregoner. A través de diverses trucades ficcionades ha conversat amb un suposat ignorant de la festa i amb un cuiner. A més, Hill també ha parlat dels versos satírics de Ball de Diables i ha intentat esbrinar de què parlaran els d’enguany.

D’altra banda, el pregoner també ha parlat de l’honor de portar els Gegants de la Vila i del simulacre de Festa Major que organitzava l’esplai la Moixiganga pels volts del 15 d’agost durant la dècada del 1990, un simulacre amb els infants de la vila. I d’allà el pregoner ha recordat que van sortir alcaldes, regidores, pendonistes, pregoners, i carnestoltes…

El recorregut del pregó ha finalitzat la dècada del 1980, parlant de les persones que el van introduir a la festa per primer cop i que acaben sent referents per sempre.

Així doncs, Sitges, ha donat ja l’inici a la Festa Major 2023, a l’espera que arribin les 36 hores més esperades.

Widgets Magazine

Notícies

spot_img