Dilluns, setembre 25, 2023
Widgets Magazine

Les peculiaritats del castell de focs de Sitges des de l’interior de la Pirotècnia

Mira el Castell de Focs de la Festa Major de Sitges des de l’aire i des de dins fent clic aquí

En un disseny en 3D molt acurat que permet veure sobre el terreny des de l’ordinador els diferents efectes previstos és com comença a agafar forma el castell de focs de Sitges. Lluny queden ja els dissenys a paper i bolígraf que també havien fet des de la Pirotècnia Igual. El muntatge es prepara de forma molt artesanal, seguint el guió i se separen els coets segons els diferents escenaris.

Sitges disposa d’un espai excepcional per llençar i gaudir dels focs artificials i enguany a l’espectacle pirotècnic també s’hi podran veure algunes novetats del mercat.

Des de la Pirotècnia Igual reivindiquen que, més enllà dels quilos de pólvora, que a Sitges seran 1.400, cal apreciar la qualitat del producte i el seu valor artístic. Precisament lamenten que des de les administracions les licitacions sovint no ho tinguin en compte i només es fixin en el pressupost.

El de Sitges és l’espectacle pirotècnic més gran de Catalunya que aquests darrers dies han preparat des de Canyelles, només superat pel castell de focs de la Mercè, a Barcelona.

Des de la Pirotècnia Igual alerten que el pressupost, uns 40 mil euros, està estancat des de fa uns anys i cal tenir en compte que els cost de matèria primera ha pujat, diuen, un 70%.

L’apoteòsic castell de foc de Sitges es podrà veure dimecres a les 11 de la nit des de la façana marítima. També, per primer cop en directe per Canal Blau televisió. Durarà 21 minuts i tindrà una traca final amb 350 morterets.

Widgets Magazine

Notícies

spot_img