Dilluns, setembre 25, 2023
Widgets Magazine

Sitges esclata amb l’Entrada de Sant Bartomeu, un dels moments àlgids de la Festa Major

Pots veure tots els programes en directe de la Festa Major de Sitges en aquest enllaç.

El tabernacle de Sant Bartomeu sortia de l’església parroquial per passejar des del Baluard per diferents carrers de Sitges. Per davant seu, ja havien sortit els balls en una processó en honor a Sant Bartomeu que obrien els gegants i que continuava amb els cabeçuts, bèsties de foc i balls de diables i tots els balls populars darrere.

La solemne Moixiganga de Sitges precedia el tabernacle de Sant Bartomeu acompanyat de les autoritats. L’Agrupació musical Suburband del Retiro tancava la processó de Sant Bartomeu.

Ja de nit, la processó tornava al Baluard, passant per una plaça de l’Ajuntament atapeïda d’un públic entregat amb tots els balls que no en tenia prou i que volia més festa. El centenari Drac, i també l’àliga arribaven ja al tram final ennegrits després de les 36 hores intenses de Festa Major pels efectes de tanta i tanta pirotècnia. Els balladors s’hi han deixat la pell, en una Festa Major en plena onada de calor i amb temperatures molt altes que els ha fet suar de valent. I quan han arribat tots, s’apaguen les llums i arriba un dels moments més esperats… És l’entrada de Sant Bartomeu a l’església parroquial amb l’actuació conjunta de tots els balls, entremesos i músics.

Mossèn Josep Pausas feia la pregària de colenda a l’interior de l’església, amb la presència dels gegants vells de la Vila. És la darrera Festa Major de Sant Bartomeu del rector que ha anunciat que es jubila.

El darrer esclat de festa han estat les ballades finals de les bèsties de foc primer, a la plaça de l’Ajuntament i després de les tres parelles de gegants. Sitges s’ha acomiadat així de la Festa Major, i dels seus balls, durant uns dies. En menys d’un mes, la vila celebrarà la Festa Major de Santa Tecla. Serà del 14 al 25 de setembre.

Widgets Magazine

Notícies

spot_img