Dilluns, setembre 25, 2023
Widgets Magazine

El Garraf manté les bones xifres d’ocupació que s’han registrat durant l’estiu

El Garraf aconsegueix, per ara, mantenir les bones xifres d’ocupació que s’han registrat al llarg de l’estiu, a l’espera de veure quin comportament tindrà un cop acabin els mesos forts de la temporada turística.Després d’un mes de juny que va portar les xifres d’atur just per sota els 7.400 aturats, i pràcticament idèntiques a les de fa 1 any, les dades s’han mantingut estables durant el juliol, amb una taxa d’atur de poc més del 10%, tot i que les contractacions han baixat respecte l’inici de la temporada estival. Al Garraf, al juliol, es van signar 2.793 nous contractes, un 12’5% menys que al juny, amb el predomini habitual del sector serveis, que va capitalitzar més del 87% de les formalitzacions. Amb tot, aquesta dada suposa la segona millor xifra absoluta des del setembre de 2022. Segons el darrer informe mensual sobre mercat de treball del Servei d’Iniciatives Econòmiques de la Mancomunitat Penedès-Garraf, les 7.357 persones aturades amb què la comarca tancava el juliol (5 dècimes menys que al juny) representen una tímida baixada a sectors com l’agricultura i els serveis. Hi destaca especialment la reducció d’un 7% de l’atur en la franja dels menors de 25 anys.Des del punt de vista de l’ocupació, aquest és un estiu amb xifres molt semblants a les de l’any passat al Garraf, i que ens retornen als nivells del 2019, abans de l’esclat de la crisi sanitària. I és que en els anys de major impacte de la pandèmia, la comarca havia començat les campanyes d’estiu amb dades d’atur que superaven les 10.000 persones el 2020 i que fregaven encara les 9.500 el juny de 2021.

Widgets Magazine

Notícies

spot_img