Dilluns, setembre 25, 2023
Widgets Magazine

Les pèrdues de collita de raïm per la sequera podrien arribar al 80% al Garraf

La sequera extrema que s’arrossega dels últims anys fa que en algunes vinyes del Garraf la collita de raïm sigui enguany de només el 20% o el 25%. Des del celler de Viticultors de Vilanova i la Geltrú asseguren que en alguns casos la pèrdua de la collita és del 80%, sobretot a la part de Sant Pere de Ribes on hi ha zones molt malmeses.

Avui hem visitat una vinya de Vilanova i la Geltrú, a la zona de Mas Palau, i en aquest cas la collita amb una mica de sort arribarà al 40%, el que suposa que la producció d’enguany estigui al voltant d’un 60% per sota del que seria normal. Que la producció de raïm ha caigut dràsticament al territori és una realitat per l’estrès hídric que arrosseguen els ceps. Els pagesos, que ja lluiten per un preu del raïm just, reclamen ajudes directes per poder pal·liar la situació, que els suposarà pèrdues econòmiques importants, però no tothom té assegurances. El raïm que estan collint, en aquest cas de la varietat xarel·lo, té el punt de maduració adequat però és d’una mida molt petita.

El Celler de Viticultors de Vilanova preveu perdre el 70% de la collita de la verema d’aquest any a causa de la sequera i el futur no és esperançador i és que les plantes estan molt tocades i fins hi tot s’han mort molts ceps enguany per la falta d’aigua dels darrers anys.

Widgets Magazine

Notícies

spot_img