Diumenge, desembre 10, 2023
Widgets Magazine
Widgets Magazine

Tres corriols camanegre sobreviuen a Cubelles desafiant la presència humana i nous depredadors

La platja de la Mota de Sant Pere a Cubelles ha tornat a ser un dels espais protegits on han pogut nidificar diversos exemplars de corriol camanegre. Al llarg de l’estiu, a Cubelles, s’hi han detectat un total de set nius on han nascut fins a vuit cries, però enguany no han tingut gaire èxit de supervivència. Segons han pogut comprovar els tècnics del GEPEC, el Grup d’Estudi i Protecció dels Ecosistemes Catalans, quatre dels set nius han estat abandonats i tan sols han sobreviscut tres dels vuit exemplars que hi han nascut.

A banda del factor humà que impedeix que el corriol pugui créixer amb tranquil·litat també hi ha altres depredadors que poden haver estat la causa de la baixa supervivència d’enguany. Malgrat les dades de supervivència no hagin estat les millors dels darrers anys, segueix sent un bon senyal que aquesta espècie vingui a criar en aquestes platges. De fet, tot i ser un ocell que emigra durant l’hivern, un grup de Corriols s’instal·la a una de les platges de Cubelles durant tot l’any.

Widgets Magazine

Notícies

spot_img