Dilluns, setembre 25, 2023
Widgets Magazine

El CN Sitges acusa l’Ajuntament de no voler tancar el Consorci ni respondre al Pla de Viabilitat

A Sitges, el Club Natació i l’Ajuntament continuen el procés per liquidar el Consorci del Club, que és el propietari de les instal·lacions esportives i està participat a parts iguals per tots dos organismes. El Club Natació acusa l’Ajuntament sitgetà de no voler-lo liquidar i de no donar resposta al Pla de Viabilitat de l’entitat que es troba en un concurs de creditors. Sense el Pla, el Club haurà de tancar. El Natació assegura que l’Ajuntament està deixant-lo caure per no haver-se de posar d’acord en els diners que ha de rebre cada organisme quan es tanqui el consorci.

Ara fa més de 10 anys, l’Ajuntament de Sitges i el Club Natació van crear el Consorci del Club: l’Ajuntament va pagar la hipoteca que tenia el Natació amb les instal·lacions per un valor d’uns 4 milions d’euros.

Des del 2015 que el Consorci s’ha de liquidar, però de moment, no ha estat possible. El Club acusa el govern de no voler-ho fer tal com marquen els estatuts i l’Ajuntament assegura que si es liquida el consorci, el Natació es quedaria amb un deute amb l’administració.

L’entitat esportiva, però, considera que això no és així. Argumenta que quan es tanqui el Consorci el club hauria de rebre més d’1 milió d’euros a favor seu, ja que una taxació externa valora l’immoble en 5 milions i mig; i no en els 4 milions d’euros de la hipoteca. Això, a la pràctica vol dir que quan es liquidi, l’ens públic hauria de pagar a l’entitat aquest milió d’euros, ja que l’Ajuntament es quedarà amb les instal·lacions.

En paral·lel a això, el Club Natació Sitges està immers en un concurs de creditors pels greus problemes econòmics que pateix: per la pèrdua de socis provocada per la pandèmia, per l’augment de la competència i per l’augment dels subministraments.

És per això que el passat 12 de juny l’entitat va presentar un Pla de Viabilitat a l’Ajuntament de Sitges, del qual encara el club no ha obtingut resposta.

En aquest pla de viabilitat el Club ha demanat principalment que l’ajuntament renunciï a cobrar el 45% del deute que té el Natació amb Sitges.

Tot i que, l’Ajuntament sitgetà no ha volgut fer declaracions a Canal Blau, en un comunicat argumenten que aquesta petició no és del tot possible, tot i que els serveis municipals l’estan estudiant.

Widgets Magazine

Notícies

spot_img