Dilluns, setembre 25, 2023
Widgets Magazine

Situació preocupant al Parc del Garraf per la manca de pluja i les altes temperatures

La sequera i les altes temperatures han portat la vegetació del Parc del Garraf a una situació preocupant: la manca de pluja està provocant que pateixin un dèficit hídric important, que elles mateixes combaten amb els seus mecanismes de supervivència, com ara deixant anar fulles i fruits per poder gestionar la falta d’aigua. Tot i això, alguns pins han mort i altres espècies, com el llentiscle o el garric, presenten capçades marrons, símptoma de la sequera. Amb tot, però, es confia en la resiliència d’aquestes espècies, la majoria rebrotadores.

Aquest 2023, de moment, només s’han registrat 100 litres de pluja per metre quadrat, quan en anys anteriors n’havien caigut fins a 400. D’aquesta sequera també se’n ressentirà la fauna que habita al Parc, que en molts casos no trobarà els fruits necessaris per alimentar-se.

El Parc del Garraf té una superfície de 12 mil hectàrees amb diferents tipologies d’espais, com ara zones arbrades, de màquia, rascler i garriga i d’altres de conreus abandonats.

Widgets Magazine

Notícies

spot_img