Dilluns, setembre 25, 2023
Widgets Magazine

Vilanova, pionera del Patí Català a Vela

Francesc Roig Toqués fou un dels primers catalans a navegar a mar obert amb un Patí Català. Va ser a principis dels anys quaranta quan la seva destresa per manipular la fusta i la seva passió i coneixement pel modelisme naval li varen permetre construir-se aquest tipus d’embarcació i esdevenir un dels pioners i precursors del Patí Català.

Als anys vint el patí era una embarcació sense vela i que s’impulsava a través d’un rem, però a poc a poc va evolucionar i es va transformar en el patí català tal com el coneixem ara.

No va ser, però fins l’agost del 1942 quan es van establir les mides que havia de fer el Patí Català. Va ser en una competició que se celebrà a Vilanova i la Geltrú i on competien els millors navegants del Club Natació Badalona i del Club Natació Barcelona i on el guanyador establiria les mides del patí.

La capital del Garraf tornarà a estar al centre de totes les mirades en l’àmbit del Patí Català durant la Copa Amèrica, ja que reunirà més de dues-centes embarcacions dels millors competidors del món en la regata de patí català amb més participants que mai s’ha celebrat.

Widgets Magazine

Notícies

spot_img