Dilluns, setembre 25, 2023
Widgets Magazine

La C-31 continua col·lapsada a Cubelles malgrat els descomptes a la C-32

Tot i que al març es posava en marxa la gratuïtat dels desplaçaments interns per la C32, el col·lapse al semàfor de Cubelles s’ha agreujat, ja que la bonificació no cobria la barrera de Cubelles, el proper objectiu dels alcaldes i alcaldesses del territori. I és que no estan satisfets amb les dades d’aquests primers mesos: el trànsit entre Cubelles i El Vendrell per l’autopista ha passat dels 700 vehicles diaris als 2.700 de mitjana, lluny dels 10.000 que desitjaven, tenint en compte que per la C31 en circulen uns 25.000. Ara bé, el Deparament sí que en fa una valoració molt positiva, donat que s’ha pacificat part de la via.

Els integrants del Pacte del Penedès Marítim, que ja s’han citat aquesta primera quinzena de setembre per planificar els següents moviments, demanen al govern que reflexioni i no els deixi abandonats. Consideren que la situació és insostenible i que cal que aquesta via pensada per anar i venir a Barcelona ha de fer de ronda de debò entre els municipis del territori. També reclamen incorporar millores al peatge de Vallcarca, que, actualment, registra 7.500 trajectes amb una bonificació del 50% en dies laborables.

Però una de les assignatures pendents al Gran Penedès és l’alternativa en transport públic. El Departament va prometre, com a alternativa a Rodalies, un bus exprés entre la capital catalana i Calafell, Cunit i Cubelles que encara no ha arribat i que, de moment, no té data d’arribada. Ara bé, el secretari de Mobilitat i Infraestructures confirma que segueix en la planificació del govern un dels projectes històrics: la línia orbital ferroviària.

Widgets Magazine

Notícies

spot_img