Dilluns, setembre 25, 2023
Widgets Magazine

Primera veda biològica del pop roquer al territori

Les sis barques de pesca del pop roquer del Port de Vilanova i la Geltrú estan amarrades aquests dies. La flota d’aquest sector està en plena veda biològica i és la primera vegada que fan una aturada completa de la seva activitat. L’objectiu és facilitar la reproducció i creixement de l’octopus vulgaris, més conegut com a pop roquer.

Els pescadors ja van començar a l’agost aquesta aturada i els queda encara aquest setembre mantenir les barques amarrades al port. Aquesta primera veda biològica és una reivindicació del sector, compta amb l’autorització de la Generalitat i respon a un pla de gestió que afecta una vintena de barques.

La veda biològica al pop roquer és pel bé general d’aquesta espècie de mol·lusc però també aquesta aturada és un bon moment per fer les reparacions oportunes a les embarcacions dels pescadors.

Widgets Magazine

Notícies

spot_img