Diumenge, desembre 10, 2023
Widgets Magazine
Widgets Magazine

El moviment ciutadà en contra de la Copa Amèrica de Vilanova es fa sentir

55 entitats i gairebé 500 persones a títol individual han signat ja un manifest rebutjant la celebració de la regata preliminar de la Copa Amèrica de vela que Vilanova i la Geltrú acollirà entre els dies 14 i 17 de setembre. En un context d’emergència climàtica i escassetat de recursos hídrics, des de la plataforma recentment creada ‘No a la Copa Amèrica’ són del parer que aquest esdeveniment tindrà un impacte molt negatiu en termes d’emissions de CO2 i de consum d’aigua, i que en un context d’emergència habitacional i creixent exclusió social, una activitat com aquesta, diuen, generarà un efecte inflacionari, i suposa una despesa pública innecessària

Des de la plataforma ‘No a la Copa Amèrica’ denuncien que aquest esdeveniment té un caire clarament elitista i és del tot innecessari per promocionar, diuen, unes ja massificades Barcelona i Vilanova i la Geltrú. A Barcelona, de fet, ja s’està gestant un moviment contrari a la celebració de la Copa Amèrica l’any vinent.

A Vilanova i la Geltrú de moment des de la plataforma convoquen una protesta dijous 14 a les set de la tarda davant el monument a Francesc Macià i de cara a dissabte al matí una neteja ‘conscienciadora’ a la platja de Ribes Roges.

Widgets Magazine

Notícies

spot_img