Dilluns, setembre 25, 2023
Widgets Magazine

Quasi 19.000 alumnes han tornat avui a les escoles i instituts del Garraf

Com l’any passat, el curs escolar ha començat una setmana abans del que era habitual, però a diferència de l’any passat, aquesta vegada amb activitat al matí a la tarda. I a més, al primer dia de curs s’hi ha sumat avui una convocatòria de vaga de mestres, que ha tingut una incidència mínima a les aules. Un context que ha compartit protagonisme amb una imatge que sí es repeteix cada any: la de l’alumnat que torna a les escoles. Després de dos mesos de vacances, els alumnes han tornat a classe. Alguns amb més mandra que d’altres, però molts també amb ganes de recuperar la rutina dels llibres, motxilles i els estudis. Un retorn a la rutina que els pares també agraeixen.

Avui uns 11.000 alumnes de primària del Garraf han estrenat el curs 2023-2024. 5.600 ho han fet a Vilanova, uns 2000 a Sitges, 2000 més a Sant Pere de Ribes, un miler a Cubelles i 325 a Canyelles. A la xifra s’han de sumar els de secundària, on el retorn també es fa efectiu entre avui i demà. A primària, es detecta un descens del nombre d’alumnes que arriben a Infantil3, generalitzat a tot Catalunya, per un descens de la natalitat en els darrers anys. Això permet reduir ràtios en alguns casos.

Començar el curs la primera setmana de setembre implica fer-ho amb unes temperatures encara altes a les aules. Alguns centres, com l’escola les Roquetes, han rebut aquest estiu ventiladors per fer-hi front. Aquí l’inici de curs s’ha pogut fer amb normalitat i els alumnes ja han pogut conèixer les seves noves aules i els nous professors. Però l’arrancada de curs amb una convocatòria de vaga de professors per la falta d’acord entre sindicats i departament d’Educació, que negocien la reversió de retallades, és també un dels titulars del reinici escolar d’avui. Les reivindicacions s’afegeixen a la demanda del professorat de poder planificar amb més temps la tornada a les aules.

Widgets Magazine

Notícies

spot_img